Paju

Paju

valkkaria ja kukkakaalicrustia

yleinen
29/03/2015
Peeta kutsui minut lauantaina luokseen brunssille uuteen ihanaan yksiöönsä! Viinilasillisen jos toisen olen kyllä kumonnut tässä kämpässä aikaisemminkin, mutta tällä kertaa osasin pitää vinkut poissa kalliilta berber matolta… 
Brunssipöydän antimiin halusimme vihersalaatin, lohen, juustojen ja hedelmien lisäksi jotain vähän spessumpaa. Peeta oli kaivanut esiin VEGE! Tuoreita makuja kotikeittiöstä  –kirjansa ja valkannut resepteistä yhden kokeiluun. Suunnattomasta villityksestään huolimatta kukkakaalicrust, eli kukkakaalista tehty piirakka/pitsapohja oli allekirjoittaneelle täysin uusi juttu! Kirja oli muutenkin täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä (vähän mielipiteitä jakavasta nimestään huolimatta kirjan resepteissä käytetään myös eläinperäisiä tuotteita), joita on ihan pakko päästä omassakin arjessa kokeilemaan. 
Vaikka meidän crusti näytti loppujen lopuksi enemmän munakkaalta kuin pitsalta, oli maku aivan järjettömän hyvä!! Jos joku välttelee kesää kohden turhia hiilareita (haha, i w i s h), tulee tässä ohje terveellisestä pitsan korvikkeesta, joka upposi ainakin meihin ihan täydestä!
kukkakaalicrust:

1 kukkakaali
1 dl raastettua parmesaania/goudaa 
½ tl kuivattua basilikaa 
½ tl kuivattua oreganoa 
1 tl suolaa 
1 kananmuna
Raasta kukkakaali ja käytä huoletta myös kannat ja varsi. Höyrytä raastetta noin 5 minuuttia, tai kypsennä mikrossa 7-8 min. Laita ohut keittiöliina siivilään ja kaada kukkakaaliraaste siihen. Anna raasteen hetki jäähtyä ja purista sitten haarukalla nestettä pois niin paljon kuin saat. Lopputuloksen pitäisi olla kuivanoloinen pallo.

Raasta juusto kulhoon ja lisää joukkoon kuivayrtit, suola ja kananmuna. Lisää kukkakaali ja sekoita hyvin. Ota irtopiirakkavuoan pohja ja leikkaa siihen pohjan kokoinen leivinpaperi. Litistä taikina muotoonsa haarukalla painellen ohueksi ja taisaiseksi. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. 
Vinkki: Pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää leivinpaperin välissä jääkaapissa.

Täytteet: Tomaattikastikkeen lisäksi täytteiksi sopii esimerkiksi mozzarella tai vuohenjuusto, punasipuli, oliivit ja basilika.

valkkaria ja kukkakaalicrustia was last modified: syyskuu 7th, 2017 by Paju
<<
parasta just nyt!
>>
hupsistakukkuu huhtikuu

7

Dora 30/03/2015 - 08:31

Hei näyttää ihanalta !! Myös kattaus ja Peetan kämppä 🙂

Reply
Anonyymi 30/03/2015 - 08:31

hei mitä teidän salaatti sisälsi, näyttää mielettömän hyvältä!

Reply
Paju 30/03/2015 - 10:01

No niin näyttää! Peetalla on niin ihania kristallilaseja ja muutenkin sisustus on (tietty) vimpan päälle 😉

Reply
Paju 30/03/2015 - 10:06

Meidän salaatti sisälsi salaattisekoituksen (pinaattia, rucolaa yms.) lisäksi kurkkua, kirsikkatomaattia, fetaa maustetussa öljyssä (olisikohan ollut arlan joku tomaatti-basilika?) ja avocadoa. Ei sen kummoisempi, mutta herkullinen toki!

Reply
lillamy 30/03/2015 - 12:49

Ooo, tollasesta kukkakaalicrustista en ole kuullutkaan. Täytyy testata! 🙂

Reply
ROSA 30/03/2015 - 20:25

oi, mitä herkkuja! Tekee mieli kutsua kaverit brunssille ja ruveta kokkailemaan 🙂

rolssi.blogspot.com

Reply
emmi / NO FASHION VICTIMS 02/04/2015 - 16:09

Hei herkkusuu, sut on haastettu!

http://nofashionvictims.bellablogit.fi/2015/04/parasta-just-nyt/

Reply

jätä viesti Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.



Paju Dare
pajudare [a] gmail.com

Suosituimmat

  • taivaallinen linssimuhennos

    02/06/2014
  • hiusten kasvivärjäys – kenelle se sopii?

    02/05/2018
  • maanantaisympatiaa + luomuarvonta!

    18/11/2014
  • pari sanaa joulusta paketin kera

    30/12/2014
  • yhtä hymyä koko tyttö

    04/05/2013

Arkisto

  • – 2019 (1)
    • – huhtikuu (1)
  • – 2018 (6)
    • – joulukuu (1)
    • – marraskuu (1)
    • – toukokuu (3)
    • – huhtikuu (1)
  • – 2016 (1)
    • – lokakuu (1)
  • – 2015 (31)
    • – syyskuu (2)
    • – elokuu (1)
    • – heinäkuu (3)
    • – kesäkuu (1)
    • – toukokuu (2)
    • – huhtikuu (1)
    • – maaliskuu (9)
    • – helmikuu (6)
    • – tammikuu (6)
  • – 2014 (46)
    • – joulukuu (5)
    • – marraskuu (5)
    • – lokakuu (8)
    • – syyskuu (3)
    • – elokuu (3)
    • – heinäkuu (3)
    • – kesäkuu (2)
    • – toukokuu (5)
    • – maaliskuu (5)
    • – helmikuu (3)
    • – tammikuu (4)
  • – 2013 (60)
    • – joulukuu (3)
    • – marraskuu (9)
    • – lokakuu (4)
    • – syyskuu (1)
    • – elokuu (1)
    • – heinäkuu (5)
    • – kesäkuu (1)
    • – toukokuu (4)
    • – huhtikuu (5)
    • – maaliskuu (10)
    • – helmikuu (7)
    • – tammikuu (10)
  • – 2012 (115)
    • – joulukuu (7)
    • – marraskuu (15)
    • – lokakuu (11)
    • – syyskuu (8)
    • – elokuu (8)
    • – heinäkuu (9)
    • – kesäkuu (7)
    • – toukokuu (16)
    • – huhtikuu (10)
    • – maaliskuu (8)
    • – helmikuu (8)
    • – tammikuu (8)
  • – 2011 (118)
    • – joulukuu (7)
    • – marraskuu (11)
    • – lokakuu (10)
    • – syyskuu (14)
    • – elokuu (12)
    • – heinäkuu (6)
    • – kesäkuu (9)
    • – toukokuu (11)
    • – huhtikuu (12)
    • – maaliskuu (4)
    • – helmikuu (7)
    • – tammikuu (15)
  • – 2010 (58)
    • – joulukuu (13)
    • – marraskuu (12)
    • – lokakuu (4)
    • – syyskuu (1)
    • – elokuu (3)
    • – heinäkuu (1)
    • – kesäkuu (6)
    • – toukokuu (6)
    • – huhtikuu (1)
    • – maaliskuu (3)
    • – helmikuu (2)
    • – tammikuu (6)
  • – 2009 (19)
    • – joulukuu (5)
    • – marraskuu (9)
    • – lokakuu (5)

Aiheet

  • elämä
  • hyvinvointi
  • kauneus
  • kirjat
  • ruoka & juoma
  • second hand
  • sisustus
  • yleinen

© 2018 Paju Purovuo. All rights reserved.